El Sol de mitjanit a Nordkapp

14 de juny de 2018.- Arribem a Cap Nord (en noruec Nordkapp), per veure el Sol de Mitjanit.
El seu penya-segat de 307 metres d'altitud domina l'oceà Glacial Àrtic i marca simbòlicament el punt més septentrional d'Europa, al nord de l'illa de Mageroya.

El cel està força ennuvolat i hi ha molta gent, la temperatura és de 14ºC amb un lleuger vent del nord.

Ens preocupa pensar que potser no el podrem veure, el Sol de mitjanit, però el lloc, la llum i el moment ja són màgics.

Anem a sopar, esperant l'hora. El restaurant forma part d'un complex turístic, modern, en part soterrani, amb sala de projeccions, botiges de "souvenirs", entre altres. És molt bonic amb vistes al mar de Barents i el menú és excel.lent.

Ja és Mitjanit, els núvols encara són presents, només hi ha una franja sense núvols a l'horitzó, el Sol ens ha deixat un cel ataronjat, i nosaltres esperant que passi sota els núvols. Som conscients que el Sol tornarà a pujar abans d'arribar a l'horitzó... només faltaria que baixés una miqueta més per veure'l...
Després de les dotze de la nit el Sol torna a pujar, sempre darrera els núvols... no l'hem vist, però jo personalment puc dir que he gaudit d'uns moments inoblidables.

Com sempre, queden les fotografies i els records...

Aquí trobareu l'enllaç "https://ca.wikipedia.org/wiki/Sol_de_mitjanit" amb l'explicació d'aquest fenònem, del Sol de Mitjanit que és produeix en certs llocs del planeta als voltants del solstici d'estiu.










Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Rovaniemi i un esquirol observador...

Reine (Lofoten)

Escapades de Tardor...