Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: setembre, 2024

Somiant la lluna...

Imatge
Vespre i nit ben ennuvolat... i finalment la lluna plena es va deixar veure a les 03:05 de la matinada des de la Serra de Verdera (Alt Empordà).  "No sou joves? Doncs demaneu la lluna.  Sobre tot, demaneu la lluna, amics meus, des d'aquest vostre recinte d'ideal:  i , no´n tingueu cap dubte, la lluna anirà venint." Fragment d'un discurs, optimista i encoratjador,  "Als estudiants".  Joan Maragall (1903)

Comença un nou dia...

Imatge
Mirant el cel d'aquest matí i els colors de l'albada, penso... Serà  un dia com els altres?, segurament que sí...  però, aquesta nit serà una nit de lluna plena... "Dius la bellesa i ja tot s'il·lumina." "No pensis mai que és tard i no facis preguntes. Amara't d'horitzons. Cansat i tot,  en cada gest et sentiràs renéixer." “ Miquel Martí i Pol - “Per més vida” del llibre Les clares paraules (1979)

Després de la pluja...

Imatge
Gotes de pluja van caient aquest matí, quatre gotes i les flors somriuen... però ja es veu l'ull de la tramuntana darrera el Canigó i els aires de tardor ja es fan sentir, l'endemà de la Diada... "Ara el que cal és que tot recomenci; ben certament, el que més cal és l'esforç de recomençar un cop més encara" Miquel Martí i Pol  (del poema Cançó després de la pluja)

Diada Nacional de Catalunya

Imatge
Un altre 11 de setembre i, malgrat el desànim, hem de continuar remant... 

Tardor o sequera?

Imatge
Soms als primers dies de setembre i les fulles dels arbres i de les vinyes ja van canviant de color. De fet, la tardor meteorològica comença l'1 de setembre i acaba el 30 de novembre. Tot i això, la data d'aquest canvi de color  sol variar d'un any a l'altre, però sembla que enguany ho fa més aviat. Els efectes de la sequera a l'Alt Empordà i la calor intensa d'aquest estiu es fan notar, és per això que em faig aquesta pregunta: Tardor o sequera? En primer lloc, esperem que baixin aviat les temperatures, i que la tardor sigui molt acolorida. Són tan bonics els colors de tardor... groc, marró, taronja, vermell... Benvinguda la tardor!