Rovaniemi i un esquirol observador...

12 i 13 de juny de 2018: 

Ja ha arribat el dia! 
Sortim de casa a les 05:00 del matí, en direcció a l'aeroport de Barcelona per embarcar, aquest matí, en un vol de Finnair en direcció a Hèlsinki, i després en un 2n vol de Hèlsinki a Rovaniemi, la capital de la Lapònia Finlandesa.

Rovaniemi es troba a uns 825 km al nord de Hèlsinki. És la capital administrativa i el centre de comerç de la província més septentrional de Finlàndia (Lapònia).

Arribem cansats del viatge, fa fresqueta 11º, però tenim ganes d'estirar les cames i, tot passejant, descobrir alguns racons d'aquesta bonica ciutat, com ara el pont Jätkänkynttilä, amb la seva flama eterna sobre el riu Kemijoki.

L'endemà sortim ben d’hora de l’hotel per visitar "Santa Claus Village", la residència de Santa Claus situada a 8 km de la ciutat, i després continuar el viatge en direcció a Lakselv (regió de Finnmark - Noruega). https://ca.wikipedia.org/wiki/Finnmark 

Entrem al Cercle Polar Àrtic "NAPAPIIRI" LAPLAND– FINLAND Latitud 66º 32' 35". Fa fred, 9 graus.
A l'estiu, per sobre del cercle polar àrtic, el Sol no és pon i, coincident amb el solstici, arriba a la seva màxima alçada sobre l'horitzó "Sol de mitjanit". En el solstici d'hivern el Sol no surt durant les 24 hores del dia, és la Nit polar.

Als voltants de la residència de Santa Claus un grup d'esquirols, molt tranquils, pugen i baixen d'un arbre tot mirant amb curiositat els pocs visitants que hi ha en aquest dia del mes de juny.
Imagino un entorn nevat i un ambient ben diferent a l'hivern i per les festes de Nadal i Cap d'Any.

Com a record, entre altres, em queda la imatge d'aquest esquirol tan simpàtic...



Santa Claus Village (Arctic Circle) 13-06-2018





Continuant el viatge en direcció a Lakselv (Noruega) passem per Sodankylä. M'agrada contemplar aquest paisatge verd i suau de Finlàndia...
Fotografia de Sodankylä més enllaç: https://ca.wikipedia.org/wiki/Sodankylä

_________________________

Rovaniemi 12-06-2018


El pont Jätkänkynttilä, amb la seva flama eterna sobre el riu Kemijoki.


12-06-2018 Barcelona a l'aeroport, esperant per a poder embarcar! 

 

Comentaris

Unknown ha dit…
l'écureuil est très mignon MA
Merci beaucoup MA

Entrades populars d'aquest blog

Reine (Lofoten)

El Sol de mitjanit a Nordkapp

Escapades de Tardor...