Un brin de muguet


"Un joli brin de muguet pour du bonheur toute l'année" 

Joyeux 1er Mai 

El Muguet, també anomenat Lliri de les Valls (Convallaria majalis) simbolitza el retorn de la primavera i la renovació de la natura després de l'hivern. 
El primer dia de Maig, a França, i també a Suïssa, Bèlgica i Andorra, es regalen rams o "brins" de muguet per desitjar sort i com a signe d'afecte o d'amor. 

L'origen d'aquesta tradició a França sembla que se situa al Renaixement quan, l'any 1561, Charles IX va rebre aquesta flor com a símbol de la primavera. Des d'aleshores, seduït per la flor que se li ofereix, decideix regalar-ne un pomell a totes les dames de la cort  i declara "Qu'il en soit fait ainsi chaque année" "Que sigui així cada any". Neix la tradició. 

És una planta que viu als racons ombrívols i als boscos humits de l'estatge montà i subalpí (entre els 1000 i 2000 m). A França, es cultiva de manera intensiva a la regió de Nantes, on es produeixen la majoria de les flors que es regalen en aquest país l'1 de maig.

La flor de la fotografia (105 mm, 1/320s, f/6.3) és d'una planta que vaig plantar en un racó del jardí a l'ombra i cada any em regala aquestes boniques flors.

Bon 1r de Maig i molta Sort tot l'any ! 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Rovaniemi i un esquirol observador...

Escapades de Tardor...

Reine (Lofoten)