Street art

Mural d'una façana de Calella de Palafrugell pintat com a homenatge a les havaneres i al cant de la taverna.

El 2016 dins de les activitats dels cinquanta anys de la Cantada d'Havaneres de Calella, un grup de tres artistes, van pintar la façana d'un edifici calellenc, al carrer de Villaamil, amb els motius i personatges més representatius d'aquest cant mariner.

El mural recull les principals característiques de l'entorn de les havaneres i les poblacions de pescadors.
Es va fer amb la tècnica de l'"enganyatalls", la qual suposa pintar coses de manera realista perquè semblin de debò, enganyant a la vista de les persones que l'observen.

Segons l'artista 
Pere Amilibia 
suposa "un homenatge a la gent de Calella, aquella que hi viu tot l'any i el veurà cada dia", ja que hi conviurà i hi trobarà la representació dels pescadors, les partitures que volen, els animals de l'entorn o fins i tot les guitarres i les cares d'alguns cantaires locals.

Les fotografies són del 24 de març de 2019. 






Aquestes dos últimes fotografies del 27 de desembre de 2020, corresponen a un mural pintat per l'artista Núria Pallisera a la façana del CuARTelillo del Port de la Selva.
Segons l'artista, l'obra mural representa, "diferents elements artístics que expressen la llibertat cultural que transmeten les arts en general".



Comentaris

Mª Teresa Llonch ha dit…
Un recull molt maco de murals, tant de bo, ni haguessin molt mes
Sí, haurem de mirar si en trobem més... Gràcies Mª Teresa pel teu comentari.

Entrades populars d'aquest blog

Rovaniemi i un esquirol observador...

Reine (Lofoten)

El Sol de mitjanit a Nordkapp

Escapades de Tardor...